Over Texel


Iedereen kent Texel! Een Texelvakantie betekent altijd volop genieten van de rust, de veelzijdige natuur. Texel is rijk aan uitgestrekte, zorgvuldig beschermde natuurgebieden, bossen, heide, duinen en vele kilometers bewaakte stranden. En uiteraard de wadden, waar u kunt zwemmen of vissen, robbentochten maken of vogelkolonies bezoeken, zoals de beroemde lepelaarbroedplaats.

Maar Texel boeit niet alleen natuurliefhebbers. Historische dorpen bezoeken, fietstochten maken, voor fietsliefhebbers is Texel een waar paradijs. Zij kunnen over maar liefst 200 kilometer fantastische fietspaden beschikken. Fietsen over het eiland, door de duinen en langs de buitenzijden van de waddenweedijk, leert u het eiland in al zijn schoonheid kennen, kano varen, golfen of zelf zeezeilen met een catamaran, zelfs vliegen of parachutespringen kan op Texel. En voor zonnige dagen b.v. het Juttersmuseum, de oudheidskamer, het zwemparadijs Calluna, de overdekte tennis- en squashbanen en natuurlijk het informatiecentrum EcoMare voor Wadden en Noordzee, met zijn unieke waterzaal en zeehondenopvang.
 

De Koog: Direct aan het strand ligt het dorp de Koog met ongeveer 825 inwoners. Door de gunstige ligging is het dorp door de tijd uitgegroeid tot dé badplaats van Texel. De dorpsstraat fungeert als "boulevard"en is een aaneenschakeling van romantische boetiekjes, leuke winkels cafés en restaurants en gezellige terrassen. Bijna dagelijks in het seizoen is er wel ergens een markt of een braderie in een van de dorpen, zoals: Den Burg: maandagmorgen; De Koog: dinsdagmiddag braderie (alleen zomers); Den Burg woensdagmiddag folkloremarkt ('s zomers); Den Hoorn: donderdagmiddag, Hoornderdagen + avond ('s zomers) en tenslotte Oosterend: zaterdagmorgen rommeltjesmarkt ('s zomers).

Terug naar vorige pagina >>